Padre Poltava
15.9K subscribers
1.88K photos
187 videos
778 links
Телеграм канал священика ПЦУ Олександра Дедюхіна
Займаюся метафізичним обґрунтуванням України з точки зору Царства Небесного
Приватне спілкування можливе через мессенджер фб https://www.facebook.com/strierej
Download Telegram
#недільна_проповідь
Про чудеса і подарунки.
Найперше чудо, яке пропонує нам християнство, це боговтілення. Це те, як Бог став людиною. Всі інші чудеса походять від цього. Християни не вважають, що чудеса «трапляються», «стаються». Всі чудеса мають єдину мету: спасіння людини від смерті, яку переміг Ісус Христос на хресті. Але перемога ця починається із Боговтілення — Різдва Христова.
Так от, всі чудеса, котрі бувають з нами — це етапи осмисленої наступальної стратегії Бога, метою якої є перемога. Вагомість та достовірність кожного «маленького» чуда перевіряється відношенням до Чуда Чудес — воскресіння.
Воскресіння Ісуса Христа починається з Його умалєнія і боговтілення.
Нашому воскресінню ми навчаємось через подяку. Ми вчимося дякувати Богові за найменші подарунки, за людей, за обставини навколо нас. Ми дякуємо за чудеса, втрати та труднощі. Ми дякуємо за те, що маємо можливість робити подарунки іншим.
В період різдвяного ажіотажу важливо памʼятати, що традиція дарувати подарунки на Різдво Христове виникла від того, що християни хотіли подарувати один одному радість, привітати один одного з Різдвом Бога, і кожен, хто дарував подарунок, хотів бути рукою Божою у цьому світі, актуалізацією Божої сили, частиною Божої стратегії.
До речі, традиція дарувати подарунки таємно, - це теж намагання перемкнути увагу не на дарителя, а на Бога — автора головної переможної стратегії.
#Подзаборноебогословие
Пришли к веселому попу Дрочке ролевики. Долго сидели чай-кофе пили, и так отец Василий им понравился, что пригласили его к себе в инквизиторы. Ну а батюшка наш всегда был готов к новым социальным экспериментам, взял да согласился, тем более роль такая, вполне православная. Вот уже ночь спустилась, приходит разведчик и сообщает: тут недалеко, в посадке, варвары сидят, бой только завтра, пошли пока с ними потусуемся, с отцом их познакомим.
Облачились в полный латный: мечи, стяги, щиты, хоругвы. Когда подошли, взяли поляну варваров в полукруг, а а отец Василий вышел на свет костра, громко так, баритоном в балахоне и возгласил:
- Покайтеся, грішники!!! В Ім'я Ісуса Христа!!!
Но дело в том, что на поляне были не ролевики-варвары, а сатанисты. Они там хотели устроить свою чёрную мессу и как раз собирались принести в жертву кошку.
В итоге животное было спасено, у одного сатаниста расцарапано лицо, два потеряло сознание, а один обделался, вонял и плакал.
Больше сатанистов никто в наших краях не встречал, а ролевики частенько к отцу Василию приезжали за духовными советами
Фракція ЄС у Полтавській міськраді
В нашому маленькому місті є така партія місцевого розливу "Рідне місто", крім всіляких різних чудесатостей передвиборчого процесу вона запам'яталася ще й малюванням захмарних рейтингів. Самим зашкварним зашкваром був випадок, коли у фейковому опросі, котрий давав "РМ" перемогу на виборах до Полтавської міськради було використано ім'я поважного, але вже мертвого соціолога. Вибори показали реальну підтримку у 11,96%.
Згадаю інший випадок. Пальчевського. Йому малювали київське мерство, а скільки він реально набрав ми також в курсі.
І от в нас, схоже, почалася нова хвиля фейкових опитувань. КМІС малює збочинно великі відсотки ОПЗЖ. І це при тому, що всі інші опитування кажуть, що три політичні сили: "ЄС", "Слуги" та "ОПЗЖ" мають приблизно однакову підтримку.
Чому так? А тому, що зажопинці зараз активно хитають питання позачергових виборів, І під це діло вимагають у кураторів із мордора додаткового фінансування. Мертветчук дууже бажає показати всім свою впливовість. Ну і плюс, паралельно деморалізувати прихильників проєвропейського курсу.
От тільки не починайте скиглити мені про всепропало. Максимум, на що можуть розраховувати сині комуняки - це 30% підтримки максимум, при цьому з усіма посіпаками шаріковими разом.
Тому не довіряйте дурні, налагоджуйте своє життя, І не впадайте у відчай поки є інші гріхи.
Диявол намагається переконати нас, що ми живемо у фільмі-катастрофі, де велика дупа накриє світ: сценарій написаний, ролі розподілені, страх та відчай панує і володіє кожною клітинкою нашого єства.
Але давайте будемо реалістами: ми Божі люди, поруч з нами достатньо таких, як ми, а Божі люди ніколи не будуть посоромлені якимось нікчемним задом - не для того нас із пороху зліпили, щоби ми були в диявольських сценаріях статистами.
Озирнись навколо. І тут і там ти побачиш таких як ти Божих людей, серед зараженого світу вони сяють маленькими свічечками. А якщо уважно придивитися, ти побачиш, що у кожного є зброя: в когось це маленька голочка, а в когось величезний спис.
Все, що потрібно зробити, це максимально нагострити свою голку, та поставити її перпендикулярно грядущій хтонічній дупі.
Диявол обовʼязково буде переконувати нас, що ми не повинні порушувати загальний сценарій, не виходити за межі встановленого діскурсу. Демони страху будуть розповідати, мовляв, все вирішено за нас і до нас, будуть казати, що нам не уникнути страху та відчаю.
Але у Божих людей свій фільм. Він не про дупу, а про Перемогу.
На кінчику самої маленької голочки Божої людини вміщуються легіони ангелів з величезними списами, а злій дупі там місця зовсім немає.
Щоби перемогти, потрібно просто перестати здаватися.
Будь реалістом, пиши свій сценарій, гостри свою голку, ангели обовʼязково допоможуть, і всяка дупа втече від тебе, бо ти людина Божа.
На самом деле, все эти новогодние обжирания и гуляния - жалкая попытка падшего мира забыть про тлен и смерть, господствующие тут.
Когда мы, христиане, говорим о победе над смертью, мы утверждаем воскресение во Христе, переход на новый уровень: вознесение на Небо Небес, новое творение и новую землю.
Любой праздник этого мира - только попытка забыть и отсрочить неизбежное: пожрать, напиться и забыть про неизбежный грядущий конец.
Христианин без проблем может праздновать переход секундной стрелки в новый день нового года, а может не обращать на него внимания. Это неважно. Важно, чтобы христианин помнил, что не настоящее определяет наше будущее и не прошлое. Совсем наоборот: наше грядущее Царство определяет и наше настоящее, и хлеб насущный.
Поэтому мы искренне благодарны Богу за прожитий год, особенно если наш внутренний мир интериоризировался Царством Сына Божия, рождённого и грядущего со славой.
Все не случайно. Поэтому мы и благодарны Богу за все. И в этой благодарности, актуализующей благодать, кроется источник нашей победы.
Можна безкінечно дивитися на вогонь, воду і палання вати у день народження Степана Андрійовича Бандери
Так, я розумію, що Бандера реальний відрізнявся від Бандери в нашій уяві, але це неважливо насправді. Важливо, що і сьогодні від смолоскипів, запалених на честь дня його народження, згоряють тисячи холопкомалороссів і з цього попелу виростає Україна, а також зміцнюємося ми, бандерівці Царства Божого.
Слава Україні!
Так виглядала смолоскипна хода у Полтаві. Фото видання "Коло", на передньому плані депутат Шевченківської райради у м. Полтаві від ЄС Володимир Зайцев
#Подзаборноебогословие
Спросили веселого попа Дрочку философы:
- Отче, а Вы верите в свободу выбора человека?
- Звичайно вірю, в мене немає іншого вибору.
До всіх своїх чесно зароблених тюремних термінів, Зеленській додав ще від 5 до 10 років. За експлуатацію неповнолітніх.
Як відомо, зйомки його новорічного звернення тривали з 18.00 27 грудня по 3.00 28 грудня, а в нашій країні залучати неповнолітніх до праці після 22.00 заборонено, І покарання за це від 5 до 10 років позбавлення волі за експлуатацію декількох дітей.
ЗМІ повідомляють, що дітям, котрі приймали участь у бездарному шоу, заплатили по 500 гривень. Отже, вони - офіційно наймані працівники. А тимчасово виконуючий обов'язки президента - експлуататор.
Президент Порошенко очолив рейтинг найвпливовіших українців, за версією читачів журналу «Фокус». Очолив справедливо та беззаперечно.
У чому причина? Ну в першу чергу у тому, що він ніколи не здається та нам не рекомендує. Тоді ми бачимо як розвалюються дуті кримінальні справи, тоді ми бачимо як рейтинг нашої партії впевнено піднімається вгору. Тоді ми бачимо як лише при згадуванні імені Петра Олексійовича підпільний піонер Вова дзюрить у подушку. А також незабаром ми нарешті побачимо, як Порошенко в черговий раз оберуть (ми оберемо) Президентом України.
Так, коли дивишся на тих, хто іде у першій десятці за Порошенко, стає трохи гидко. Всі ці мертветчуки (до речі, Вова, чому він досі не сидить?), шарії, тимошенки, усики та онуфрії на людину боязливу дійсно можуть нагнати страху.
Але памʼятаємо рецепт від Гетьмана:
NEVER GIVE IN! NEVER! NEVER! NEVER!
Ми відзначаємо другу річницю мегаісторичної перемоги України. Підписання Томосу про незалежність Православної Церкви України.
Кожна нова перемога — це новий рівень відповідальності, бо безвідповідальні до Царства Небесного не входять.
Російська імперія намагалася нас скувати залізними кайданами та псевдодуховними скрепами, але ми, завдяки зусиллям Президента Порошенко та Патріарха Варфоломія відірвалися від духовно мертвої РПЦ ФСБ та продовжуємо будувати свою Церкву, свою державу.
Бути патріотом — це бути вірним. Ми, українськи віруючи, в першу чергу є патріотами Царства Небесного. Але Царство Небесне починається в наших серцях і на нашій, Богом даній землі, тому ми маємо бути і патріотами України, щоби вписати Україну в перспективу Царства Божого. Ми — бандерівці Небесного Царства, і хай Бог допомагає нам у нашій боротьбі.
Слава Ісусу Христу!
Слава Україні!
Бог настільки змиряється перед Своїм творінням, що шукає притулку у людей, І Йому не знаходиться іншого місця, ніж невеличка печера для скота.
Дехто сприймає все це як казку. Можливо, але нагадаю, що справжній казковий сюжет, це коли нормальна жива людина потрапляє у ненормальні та жахливи обставини. І серед драконів небезпек та кошмарів, залишаючись справжнім, герой перемагає зло, та творить свою реальність, подібну до нього, справжню та вільну.
З цієї точки зору Різдво Христа - це казка, бо Бог приходить у світ, котрий хоче знищити Бога, вбити та розіп'яти Творця. Але Ісус Христос як раз і є той герой, котрий творить нову реальність, нове небо і нову землю для кожного з нас, щоби Царство Небесне відкрилося для кожного.
Реальніше казки Різдва не може бути нічого.
Христос народився, щоби демони і дракони не мали над нами ніякої сили, бо відтепер ми можемо перемагати їх Словом, що воплотилося і перебуває з нами, повне благодаті та істини.
Вітаю з Різдвом Христовим!
Христос народився!
Якісь нехрість у костюмі чорта (хіба що без рогів) сів під різдвяну ялинку у свят-вечір та казав щось про безпечне святкування Різдва. І це наштовхнуло мене на ось такі думки.
Різдво насправді — це дуже небезпечне свято.
Ісус Христос — це Слово Боже, «що гостріше від усякого меча обосічного» (Євр. 4.12), і як тільки Він народився, одразу «цар Ірод, стривожився, і ввесь Єрусалим з ним» (Мф. 2.3). Чому стривожився Ірод? А тому, що народився Справжній Цар, перед владою Якого не встоїть ніяка потвора.
Різдво небезпечне, бо народжене Немовля викриває всяку неправду. В цьому і є Суд Божій, бо «Дитя народилося нам, Син, і дано Його нам» (Іс. 9.5). На цьому Суді не встоять ніякі навіяні чорти, ніякі канали г+г, бо все це попіл і морок, котрі розвіюються з приходом небезпечного для них, але так бажаного для нас світла.
Різдво Христа небезпечне, бо Царство Небесне вже близько, а для цього Царства немає компромісів, і ніщо нечисте туди не входить. Це знають чорти і намагаються нас переконати, що Різдво потрібно святкувати безпечно для них (щоб вони під цим не мали на увазі).
Ми святкуємо Різдво безпечно, дотримуючись заходів епідеміологічної безпеки, навіть колядували у цьому році онлайн. Але від цього Різдво нашого Бога не стає менш небезпечним для тих, хто намагається через телевізор — вікно сатани — навʼязати нову релігію шлунка під гаслом «какая разніца».
Знаєте, справжні християни взагалі люди небезпечні, тому вони так і люблять святкувати це небезпечне свято — Різдво Ісуса Христа, і хай чорти тремтять та бояться, бо Христос Народився! І це чудово. Небезпечніше Різдва може бути лише Пасха, але про неї ми колись пізніше поговоримо.
Forwarded from Олег Шарп
Раночку!)
До речі, якщо міністерство охорони короновірусу такі дозволить використання мокшанської вакцини, піду в антипривівочники, а то мало лі шо.
Євреї розповідають,що коли вони підійшли до Червоного моря, Моїсей закликав іти на інший бік, ззаду підступала армія фараона, але море не розступалося. Тоді один, сповнений віри, єврей вирішив іти в надії, що вода відступить. Зайшов по коліно і нічого не відбулося. Він не зневірився, та пішов далі: море не розступалося, навіть тоді, коли він зайшов по шию.
Тоді цей чоловік озирнувся назад: там стояли його рідні разом з усім народом, десь вдалині здіймалася пилюка - це насувався фараон зі своїм військом. Потім сміливий єврей подивився вперед. Побачив хвилі моря, що здіймалися все вище, а над ними хмарний стовп, в якому був ангел Божий, що кликав вперед...
Він вирішив іти за Богом. Спочатку хвилі накрили його, він не вмів плавати та почав тонути, солона вода виїдала очі і пекла в носі. Єврей подумав, що це його останні хвилини, але краще вже так померти, ніж бути в рабстві у фараона. Але він не потонув. Вода розсунулася по обидва боки від нього. Він стояв на дні морському, серед коралів, а коли витер очі, то побачив, як море розступається все більше і всі люди, на чолі з Моїсеєм, ідуть вперед, тікаючи від фараона і його війська.
Досить нити та впадати у відчай. Так, нам страшно, але ми ще не дійшли до того стану, що хвилі переливаються через нашу голову. Так, кретин-карантин творить жахливо тупі речі, але все не безнадійно. Не для того Господь Бог врятував нас у 14-му році, щоби кинути на призволяще зараз. Ми маємо продовжувати іти своїм шляхом, не боячись нічого. І тоді всі небезпеки розступляться.
#Подзаборноебогословие
На двери храма, где служил веселый поп Дрочка, какой-то "умник" прицепил совковую карикатуру, с нарисованным толстым священником. Батюшка не стал ее снимать, а только подписал: "Це отець Василь, що служить у святому храмі цьому. Заходьте всі і дивіться який він страшний".
Когда парафияне спросили почему он так сделал, Дрочка ответил:
- Ті, хто вміє радіти, бачачи себе на карикатурах, - переможці.
Що таке хрест Христа, Його Розп'яття? - та це ж одна суцільна карикатура - від багряниці і тернового вінця до напису "Ісус Назарянин Цар Юдейський". І багато хто, бачачи цю карикатурну інсталяцію на Царя - Христа, плювалися і насміхалися.
Але справжні християни були сильні - вони не боялися карикатур і глузування над собою обернули на предмет поклоніння і слави. Христос сміється над смертю, що схопила Його, християни сміються над карикатурою і перемагають смерть.
Давайте я вам зараз, особливо тим, хто "зробив це разом", поясню про ціну на транспортування газу.
1. Тарифи встановлює Уряд та Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).
2. Теоретично перевіряти адекватність тарифів має Антимонопольний комітет.
3. Органи місцевого самоврядування в принципі можуть взяти місцеву трубу на баланс громади, але зараз немає механізму такої передачі.
4. Навіть якщо Рада ОТГ і спроможеться за допомогою судів (що теж не швидко) взяти собі на баланс "трубу", цю "трубу" потрібно обслуговувати, для цього необхідно створити власне спеціалізоване КП, з відповідними спеціалістами, ліцензіями та обладнанням. Спеціалістам треба платити зарплатню, обладнання купувати, а ліцензія це теж час та гроші. І ще не забувайте про мільйони гривень на утримання мережі.
5. Це КП має стати оператором ринку для участі в оптових торгах, щоби воно могло постачати газ до кожного домогосподарства.
Отже.
Навіть якщо припустити, що територіальна громада настільки свідома, що готова вкладати гроші у створення та обслуговування власного газорасподільчого КП, не факт, що це буде набагато дешевше, ніж зараз. Але окрім грошей є питання часу, і все це не робиться швидко. Також не факт, що той же Уряд, який заварив цю кашу буде сприяти процесу. Не виключаю варіанту, що "нові обличчя" просто з "педагогічних" міркувань відключать газ на перехідний період дуже свободолюбивим громадам.
Тепер повернемось до того, з чого все розпочалося. Уряд та НКРЕКП вирішили зненацька підняти тарифи,. економічно це не обґрунтував. Тому винні в усьому цьому безладі Зеленський та Коломойський, котрий зараз контролює всю енергетичну сферу.
А тим, хто зараз почне казати, мовляв, то Порошенко все розпочав. Нагадаю, що при Порошенко субсидії збільшувалися, а зараз зрізаються, також регулярно індексувалися пенсії, чого зараз немає. Тоді підвищення тарифів було болючим, але обгрунтованим і з механізмами компенсації, а зараз це просто висмоктування останньої копійки із громадян. І виправляти, як на мене, це мають ті, хто "зробив це разом", та повівся на обіцянки "зниження тарифів". Ви хоч наступного разу на подібну лапшу не ведіться.
Стосовно депутатської роботи.
Поки що не сформовані ні депутатські комісії, ні апарат міської ради, І хто у цьому винен залишимо за межами даного посту.
До речі, не обов'язково шукати який депутат відноситься до вашого округу. Кожен депутат міської ради повинен приймати громадян з усієї Полтавської ОТГ, бо всі депутати рівні в своїх правах і відповідають за все місто, а не виключно за свій округ. Просто ті, хто каже громадянам: "Я не можу вам допомогти, ви не з мого округу" - думають не про жителів міста, а лише про наступні вибори.
Це я все до чого, у п'ятницю, 15 січня, ми нашу церковну світлицю перетворимо на громадську приймальню депутата Полтавської міської ради Дедюхіна Олександра Сергійовича.
Отже, чекаю всіх жителів Полтавської ОТГ за адресою Полтава, пров.Першотравневий 3, Свято-Миколаївський храм. 15 січня з 10 до 12 години. Ми з помічниками будемо готові вас слухати і спробуєм допомогти (працюємо до останнього відвідувача))).